iltasyazilim
FD Üye
Mide Yanmasına Ne İyi Geliyor
Günümüzde o kadar çok kişiden duyduğum bir hastalık Mide yanmasıMide yanması, her yaşta görülebilen, ancak 20 ile 50 yaşlar aralarında daha sık rastlanan yaygın bir rahatsılıktır Midede Yanma şehvetli genelde yemekten önce ya da yemekten 12 saat sonra hissediliyor
Bu Rahatsızlığın sebebi, hazmı baskı besinlerin sindirimi için salgılanan asidin fazla olmasından kaynaklanıyorBu nednele mide yanmasını en üye indirecek önerilerde bulunmak istiyoruz sizlere hangi besinler Mide yanmasının önüne geçebilir altında bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz;
Mide yanmanıza iyi gelecek sebzeler şöyle sıralanmaktadır;Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak bütün sıkıntıları giderirSalatalarda kullanılan elma sirkesi çok daha yararlıdırMaden suyu mide yanmasına iyi gelirMide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz ışık halkası getiriyorLahanayı pişirmeden çiğ olarak tüketmelisiniz İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın bu şekilde tüketmeye itina gösterin
Ispanak da yeniden bir mide dostudurIspanağı buharda pişirin ya da haşlayın ve bu şekilde kullanın Taze yapraklarını salata olarak yemeniz daha yararlı olacaktırÇiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın Birazcık su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için
Muz mide dostudur Mideyi seven meyvelerin en başında gelirAra öğünlerde birer muz yemek yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırırAz Kızarmış ekmek Midenin salgıladığı fazla asidi kurutarak yanma hissini gidermektedirMeyankökü Fazla Zinde bir mide koruyucusudurEn aon yapılan araştırmalara göre midedeki fazla asitlenmeyi azaltır
Zeytinyağı bilhassa sızma olan zeytinyağını tercih etmelisinizÇiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor *
Günümüzde o kadar çok kişiden duyduğum bir hastalık Mide yanmasıMide yanması, her yaşta görülebilen, ancak 20 ile 50 yaşlar aralarında daha sık rastlanan yaygın bir rahatsılıktır Midede Yanma şehvetli genelde yemekten önce ya da yemekten 12 saat sonra hissediliyor
Bu Rahatsızlığın sebebi, hazmı baskı besinlerin sindirimi için salgılanan asidin fazla olmasından kaynaklanıyorBu nednele mide yanmasını en üye indirecek önerilerde bulunmak istiyoruz sizlere hangi besinler Mide yanmasının önüne geçebilir altında bu soruların yanıtlarını bulabilirsiniz;
Mide yanmanıza iyi gelecek sebzeler şöyle sıralanmaktadır;Haşlanmış karnabahar, mideyi asit saldırılarından koruyarak bütün sıkıntıları giderirSalatalarda kullanılan elma sirkesi çok daha yararlıdırMaden suyu mide yanmasına iyi gelirMide asidinin büyük bir bölümünü etkisiz ışık halkası getiriyorLahanayı pişirmeden çiğ olarak tüketmelisiniz İnce şeritler halinde doğrayıp salata yapın bu şekilde tüketmeye itina gösterin
Ispanak da yeniden bir mide dostudurIspanağı buharda pişirin ya da haşlayın ve bu şekilde kullanın Taze yapraklarını salata olarak yemeniz daha yararlı olacaktırÇiğ patates suyu mide yanmasının doğal ilacıdır Patatesi soyup katı meyve presinde suyunu sıkın Birazcık su, havuç suyu ya da kereviz suyu ile karıştırıp için
Muz mide dostudur Mideyi seven meyvelerin en başında gelirAra öğünlerde birer muz yemek yemek, midedeki yanma hissini ortadan kaldırırAz Kızarmış ekmek Midenin salgıladığı fazla asidi kurutarak yanma hissini gidermektedirMeyankökü Fazla Zinde bir mide koruyucusudurEn aon yapılan araştırmalara göre midedeki fazla asitlenmeyi azaltır
Zeytinyağı bilhassa sızma olan zeytinyağını tercih etmelisinizÇiğ olarak kullanıldığında besinlerin midede kalma süresini azaltıyor ve yağların sindirimi için safra salgısını artırıyor *