Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Baklava

Midye Baklava
0
55

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
midye-baklava.jpg

Midye Baklava Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ ( bardak ölçüsü 125 ml)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı un yeniden de denetimli koyun
Üzeri için
  • 100 gram tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İçi için
  • 1 kase iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için
  • 3,5 su bardağı şeker bardak ölçüsü 200 ml
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Midye Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Yapılışı.
  2. Birinci olarak şerbetimizi hazırlıyoruz uygun bir tencereye şeker su ve limon dilimini alıyoruz ocakta kaynadıktan sonra orta ateşte 15 dk kaynatıp soğuması için kenara alıyoruz.
  3. Hamuru için.
  4. Un hariç bütün gereçleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  5. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz
  6. Hamurumuzu 9 eşit kesime ayırıyoruz.
  7. Tatlı tabağı büyüklüğünde nişasta ile hamurlarımızı teker teker açıp üst üste diziyoruz.
  8. Merdane yada oklava ile hamurumuzu büyüte bildiğimiz kadar açıyoruz. Mümkünse dikdörtgen biçiminde açalım.
  9. Daha sonra rulo formunda sıkıca katlıyoruz.
  10. Hamurumuzu 1 parmak genişliğinde kesiyoruz.
  11. Kesmiş olduğumuz kesimleri hafif oval halde açıyoruz içine ceviz içi koyup katlıyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
  12. Üzeri için.Tereyağ bir tavaya alıyoruz ocakta eritiyoruz.
  13. Sıvı yağ ekleyip ocaktan alıyoruz.
  14. Üzerinde oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alıyoruz.
  15. Tatlımızın üzerine gezdiriyoruz.
  16. 170 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz. Tatlımızı fırından çıkardıktan sonra birinci sıcağı çıkınca soğuk şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
  17. 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerine fıstık serpip servis yapıyoruz. Deneyenlere afiyet olsun.
 

Similar threads

Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller 1 paket baklavalık yufka ( 470 gram )200 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi ( tercihe nazaran fıstık yada fındıkta kullanabilirsiniz ) Şerbeti için 2,5 su bardağı süt2 su bardağı şeker Üzerini süslemek için 2 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler 1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı süt1 çay bardağı sıvı yağ2 yumurta1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı sirke1 çay kaşığı limon suyu1 paket hamur kabartma tozuAldığı kadar un Şerbeti için; 3.5 su bardağı şeker4 su bardağı su1 kaç damla limon1 çay kaşığı tereyağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Ay Baklava Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için ; 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında)3 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı yoğurt1 adet yumurta1 yemek kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1 çay bardağı suBir çimdik tuz3-3,5 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir) Aralarına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Soğuk Baklava Tarifi İçin Malzemeler 800 gram baklavalık yufka (42 veya 44 adet)Bir kase ceviz veya fıstık200 gram eritilmiş tereyağı(üzerinde oluşan köpükleri mutlaka alınız)Yarım çay bardağı sıvı yağ Üzeri için; 2 yemek kaşığı tepeleme kakao1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri Şerbeti için; 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin2 yumurta1 su bardağı süt1 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ3 yemek kaşığı sirke5.5-6 su bardağı kadar un Şerbeti için; 4.5 su bardağı şeker5 su bardağı su İçi için; CevizFındıkFıstıkAntep fıstığı (hepsi olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt