Midye Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
- 2 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sirke
- 5.5-6 su bardağı kadar un
- 4.5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Ceviz
- Fındık
- Fıstık
- Antep fıstığı (hepsi olur ben ceviz kullandım)
- 150 gram tereyağı
- 1 su bardağı sıvı yağ
Midye Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak un hariç bütün malzemeleri bir kapta iyice karıştıralım.
- Ardından unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru ben 9 bezeye böldüm ama bezeleri biraz daha küçük tutup 10 yada daha fazla bezede yapılabilir.
- Bezeleri çorba kesesi büyüklüğünde nişasta ile açıp aralarına buzdolabı poşeti sererek bol nişastalı halde streçle sarıp 2 saat kadar buzdolabında bekletelim, eğer acil değilse 1 gece bu şekilde beklerse çok daha kolay açılır. Ben 1 gece beklettikten sonra açtım.
- Hamuru bol nişasta ile açabildiğiniz kadar açalım.
- Biraz nişasta serpip oklavaya sarıp büzüştürelim çokta sıkmayın açılmaz.
- Oklavadan açarak çıkaralım. Hamuru ortada toplayıp, kenarlarda üzerine örtecek kadar pay bırakalım.
- İç malzemesini çok boşluk bırakmadan fotoğraftaki gibi 1 er tatlı kaşığı koyalım. Üstünü bıraktığımız hamurla kapatıp parmaklarımızla sıkalım.
- Ardından sıktığımız yerlerden keselim. Tatlılarımız şeklini aldı ama açılmaması için yine sıkalım altına gelen kısmını üstüne getirerek tepsiye dizelim (tepsiyi yağlamaya gerek yok).
- Tereyağı eritip üstünden köpüğünü alalım.
- İçine sıvı yağ ekleyip soğumaya bırakalım. Kesinlikle kaynar yağ dökmeyin hamurunuz haşlanır.
- Ardından yağı üstüne güzelce dökelim. 180 derece fırında içini çeke çeke güzelce pişsin kesinlikle çok hızlı pişirmeyelim çünkü şerbeti verince hamur olur istediğimiz çıtırlığı alamayız.
- Şerbeti hazırlayalım içine bir dilim limon atıp kaynatalım kaynadıktan sonra kısık yarım saat daha kaynatalım kıvam alsın. Şerbeti soğumaya bırakalım.
- Fırından çıkardığımız tatlıyı 5 dakika bekledikten sonra soğumuş şerbetle buluşturalım(şerbet hafif ılık olsada sorun olmaz).
- Şerbeti döktükten sonra kesinlikle üstünü kapatmayalım çıtır olmaz yaklaşık 4 saat kadar dinlendirelim şerbeti güzelce çeksin. Daha sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz deneyeceklere afiyet olsun.