Midye Börek Tanımı İçin Gereçler
- 5 yufka
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı su
- Peynir
- İsteğe bağlı maydanoz
- Yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı yoğurt
- Susam
Midye Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tereyağını eritip içine 1 su bardağı su koyalım yufkaları dört modüle keselim her kesime 1 yemek kaşığı yağlı karışımdan sürelim.
- Elimizle uç kısmından tutup büzelim iki ucu üst üstte koyup peynir ekleyip sarıp karşıt çevirelim başka modüllerde tıpkı süreci yapın.
- Üzerine 1 yumurta sarısı ve 1 tatlı kaşığı yoğurt çırpıp sürelim.
- 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar pişirin tahminen 30 dakika üzere afiyet olsun.