Midye Börek Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet yufka (20 adet börek için)
- 500 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
- 1 yumurta sarısı
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ
Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Manzarası başka, lezzeti başka mükemmel bir börek. ???? muhakkak denemenizi öneririm.
- İç harcı için soğan ve kıymayı tuz ile karabiberi de ekleyerek çok az sıvı yağda kavur.
- Her bir yufkayı 4 eşit kesime keserek üçgen yufkalar elde et.
- Sıvıyağ, un ve sirke ile hazırladığın iç sostan üçgen yufkanın her yerine sür.
- Akabinde sivri ucu ile üstteki kısmı katlayarak fiyonk elde et.
- Sonra fiyongun iki kulağını birleştirerek, üst kısmına kıymalı harçtan koy. Sararak midye halini ver.
- Yufkaların tümü bittikten sonra üzerlerine karıştırdığın yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sür.
- Evvelce ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişir. Afiyet olsun.