Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Midye Börek

Midye Börek
0
23

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
midye-borek.jpg

Midye Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yufka (20 adet börek için)
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
İç sosu için;
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sirke
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı sıvı yağ

Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır

Manzarası başka, lezzeti başka mükemmel bir börek. ???? muhakkak denemenizi öneririm.
  1. İç harcı için soğan ve kıymayı tuz ile karabiberi de ekleyerek çok az sıvı yağda kavur.
  2. Her bir yufkayı 4 eşit kesime keserek üçgen yufkalar elde et.
  3. Sıvıyağ, un ve sirke ile hazırladığın iç sostan üçgen yufkanın her yerine sür.
  4. Akabinde sivri ucu ile üstteki kısmı katlayarak fiyonk elde et.
  5. Sonra fiyongun iki kulağını birleştirerek, üst kısmına kıymalı harçtan koy. Sararak midye halini ver.
  6. Yufkaların tümü bittikten sonra üzerlerine karıştırdığın yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımından sür.
  7. Evvelce ısıtılmış 180° fırında kızarana kadar pişir. Afiyet olsun.
Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,475Konular
981,255Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt