
Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 adet patates
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Midye Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yufkaları eşit bir şekilde 4 bölelim.
- İç harcı için patatesleri rendeleyelim baharatlarını ekleyelim.
- İç sos malzemelerini karıştıralım.
- Sonrasında iç sostan her yerine gelecek şekilde fırça ile sürelim.
- Üçgen şeklinde kestiğimiz yufkaları sivri kısmı aşağı gelecek şekilde yufkayı yerleştirip yukarı geniş kısıma doğru büzerek kıvıralım.
- Hazırlamış olduğumuz patates harcını aşağı uç kısıma koyalım yukarıya doğru sigara böreği sarar gibi yuvarlayıp tepsiye yerleştirin.
- Artan sos harcına 1 yumurta sarısı ekleyip tepsiye dizilmiş olan yufkaların üzerine sürelim 180 dereceli fırında kontrollü olarak pişirelim.
Midye Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı