Midye Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı sirke
- 2 adet patates
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
Midye Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yufkaları eşit bir şekilde 4 bölelim.
- İç harcı için patatesleri rendeleyelim baharatlarını ekleyelim.
- İç sos malzemelerini karıştıralım.
- Sonrasında iç sostan her yerine gelecek şekilde fırça ile sürelim.
- Üçgen şeklinde kestiğimiz yufkaları sivri kısmı aşağı gelecek şekilde yufkayı yerleştirip yukarı geniş kısıma doğru büzerek kıvıralım.
- Hazırlamış olduğumuz patates harcını aşağı uç kısıma koyalım yukarıya doğru sigara böreği sarar gibi yuvarlayıp tepsiye yerleştirin.
- Artan sos harcına 1 yumurta sarısı ekleyip tepsiye dizilmiş olan yufkaların üzerine sürelim 180 dereceli fırında kontrollü olarak pişirelim.
Midye Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.