Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Midye Börek

Midye Börek
0
36

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka
İç harcı için;
  • 2-3 adet büyük uzunluk patates
  • 1 adet soğan (Rendelenmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 tutam maydanoz
Sosu için;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı soda
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle iç harcı için patatesleri haşlayıp, eziyoruz. Gereçlerini ek edip, karıştırıyoruz.
  2. Sosu için de malzemeyi farklı bir kabın içinde karıştırıyoruz, yufkamızı alıp evvel sosundan sürüyoruz, uç kısmından üst hakikat elimizle sıkıştırıp iki ucunu birleştiriyoruz (Fotoğraftaki gibi)
  3. İç harcından koyup içe gerçek sarıp zıt çevirip tepsiye yerleştiriyoruz, hepsini tamamladığımızda kalan sostan böreklerin üzerine birer kaşık daha koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştiriyoruz.
  4. 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Çıkınca birinci sıcağı çıktığında servis edebilirsiniz, afiyet olsun ✨????????????
Midye Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,827Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt