Midye Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket üçgen yufka
- 2-3 adet büyük uzunluk patates
- 1 adet soğan (Rendelenmiş)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 tutam maydanoz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı soda
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Midye Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle iç harcı için patatesleri haşlayıp, eziyoruz. Gereçlerini ek edip, karıştırıyoruz.
- Sosu için de malzemeyi farklı bir kabın içinde karıştırıyoruz, yufkamızı alıp evvel sosundan sürüyoruz, uç kısmından üst hakikat elimizle sıkıştırıp iki ucunu birleştiriyoruz (Fotoğraftaki gibi)
- İç harcından koyup içe gerçek sarıp zıt çevirip tepsiye yerleştiriyoruz, hepsini tamamladığımızda kalan sostan böreklerin üzerine birer kaşık daha koyup, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştiriyoruz.
- 190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Çıkınca birinci sıcağı çıktığında servis edebilirsiniz, afiyet olsun
????????????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.