Resimli Midye Corek tarifi
Midye Corek tarifi
Midye corek nasıl yapılır
malzemesi
2 yumurtanın sarısı
1 cay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı maya
1 cay bardağı ılık su
1 cay bardağı sıvı pağ
1 paket margarin
Alabildiğince un
Tuz
ic malzemesi
Kıymalı veya peynirli ic
imagesmidyecorektarifiresimli5ad445c3ee7b2
Midye Coreği Tarifi
Hamur yoğuracağımız kaba yumurta sarılan, 1 cay bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı maya, 1 cay bardağı ılık su ve 1 cay bardağı ılık yağı katıp, iyice karıştıralım Maya eridiğinde yeterince un ve tuz koyarak yoğuralım (poğaca hamuru kıvamında olsun) Hamuru yoğurur yoğurmaz, kabarmasını beklemeden 4 eşit parcaya bolerek beze yapalım Unlu bir zeminde, hazır yufka inceliğinde acalım Margarini eritip, yufkanın uzerine gezdirelim Fırca yardımı ile yufkayı iyice yağlayalım Diğer yufkayı da acalım İlk yufkanın uzerine serelim Onun uzerini de yağlayalım 2 yufkayı birlikte rulo yaparak saralım Diğer iki bezeyi de aynı şekilde acıp, rulo yapalım Ruloların icindeki yağın donması icin buzlukta 5 dakika bekletelim Sonra buzluktan cıkarıp, 25 cm eninde parcalar keselim Kestiğimiz parcaların bir tarafını elimizde buzdurelim Yatık olarak koyalım Merdane ile yarım parmak kalınlığında inceltelim Peynirli veya kıymalı ici koyup, kapatalım
Kapattığımız kısmı bastırmadan kapatalım (pişerken kabarıp midye şeklini alması icin) Kalan eritilmiş margarini uzerine dokelim
Midye Corek tarifi
Midye corek nasıl yapılır
malzemesi
2 yumurtanın sarısı
1 cay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı maya
1 cay bardağı ılık su
1 cay bardağı sıvı pağ
1 paket margarin
Alabildiğince un
Tuz
ic malzemesi
Kıymalı veya peynirli ic
imagesmidyecorektarifiresimli5ad445c3ee7b2
Midye Coreği Tarifi
Hamur yoğuracağımız kaba yumurta sarılan, 1 cay bardağı yoğurt, 1 tatlı kaşığı maya, 1 cay bardağı ılık su ve 1 cay bardağı ılık yağı katıp, iyice karıştıralım Maya eridiğinde yeterince un ve tuz koyarak yoğuralım (poğaca hamuru kıvamında olsun) Hamuru yoğurur yoğurmaz, kabarmasını beklemeden 4 eşit parcaya bolerek beze yapalım Unlu bir zeminde, hazır yufka inceliğinde acalım Margarini eritip, yufkanın uzerine gezdirelim Fırca yardımı ile yufkayı iyice yağlayalım Diğer yufkayı da acalım İlk yufkanın uzerine serelim Onun uzerini de yağlayalım 2 yufkayı birlikte rulo yaparak saralım Diğer iki bezeyi de aynı şekilde acıp, rulo yapalım Ruloların icindeki yağın donması icin buzlukta 5 dakika bekletelim Sonra buzluktan cıkarıp, 25 cm eninde parcalar keselim Kestiğimiz parcaların bir tarafını elimizde buzdurelim Yatık olarak koyalım Merdane ile yarım parmak kalınlığında inceltelim Peynirli veya kıymalı ici koyup, kapatalım
Kapattığımız kısmı bastırmadan kapatalım (pişerken kabarıp midye şeklini alması icin) Kalan eritilmiş margarini uzerine dokelim