Resimli Midye Pilakisi Tarifi
Midye Pilakisi Tarifi
Midye Pilakisi nasıl yapılır
Midye Pilakisi Tarifi Resimli
imagesmidyepilakisitarifiresimli5ad44ee944eab
Malzemesi:
40 adet ic midye
90 mi zeytinyağı (6 corba kş)
400 gr soğan (piyaz doğranmış), (4 orta boy)
300 gr domates (kabuklrı soyulup, ince ince doğranmış)
(3 orta boy)
1O diş sarımsak (soyulup, butun bırakılmış)
I bağ maydanoz (ince kıyılmış)
tuz
taze cekilmiş karabiber
1 adet limon (suyu ya da koruk suyu)
Yapılışı:
1ic midyeleri soğuk suda birkac kez yıkayın ve bir suzgece cıkarın
2Tencerede zeytinyağını kızdırın Soğanı yağda kavrup, pembeleştirin Kavrulmuş soğana ic midyeleri de katıp kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi surdurun, Domatesleri ekleyip, karıştırın
3Sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu tuzu ve biberi katın Limon suyunu (ya da koruk suyunu) gezdirip, malzemenin duzeyine kadar su ekleyin Pilakiyi kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin
4Pişen midye pilakisini ateşten alıp, soğumaya bırakın Soğuyunca tabaklara aktarıp, uzerini ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın
Midye Pilakisi Tarifi
Midye Pilakisi nasıl yapılır
Midye Pilakisi Tarifi Resimli
imagesmidyepilakisitarifiresimli5ad44ee944eab
Malzemesi:
40 adet ic midye
90 mi zeytinyağı (6 corba kş)
400 gr soğan (piyaz doğranmış), (4 orta boy)
300 gr domates (kabuklrı soyulup, ince ince doğranmış)
(3 orta boy)
1O diş sarımsak (soyulup, butun bırakılmış)
I bağ maydanoz (ince kıyılmış)
tuz
taze cekilmiş karabiber
1 adet limon (suyu ya da koruk suyu)
Yapılışı:
1ic midyeleri soğuk suda birkac kez yıkayın ve bir suzgece cıkarın
2Tencerede zeytinyağını kızdırın Soğanı yağda kavrup, pembeleştirin Kavrulmuş soğana ic midyeleri de katıp kızarıncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirmeyi surdurun, Domatesleri ekleyip, karıştırın
3Sarımsakları, ince kıyılmış maydanozu tuzu ve biberi katın Limon suyunu (ya da koruk suyunu) gezdirip, malzemenin duzeyine kadar su ekleyin Pilakiyi kısık ateşte yaklaşık 30 dakika pişirin
4Pişen midye pilakisini ateşten alıp, soğumaya bırakın Soğuyunca tabaklara aktarıp, uzerini ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın