Midye Poğaça Tanımı İçin Gereçler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 paket yaş maya
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket katıyağ
- 350 gram kıyma
- 5 6 adet sivri biber
- 2 orta uzunluk kurusoğan
- Tuz karabiber pulbiber
- Yumurta sarısı
- İsteğe bağlı çörek otu yahut susam
Midye Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabımızın içinde mayamızı ılık su ile düzgünce eritiyoruz. Akabinde başka gereçlerimizi ekleyip unumuzu eleyerek dikkatli bir biçimde ekliyoruz. Yumuşacık bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzun mayalanması beklemiyoruz 10 dakika kadar dinlendikten sonra hamuru eşit 4 kesime ayırıyoruz. 1 bezeyi alıp oburlarının üzerini örtelim.
- 1 bezeyi yaklaşık yer soframız büyüklüğünde açalım çok incelmeye gerek yok açılabildiği inceliğe gelmesi kâfi. Yufkamızı kenara serip
- 2. Yufkayıda açıp katıyağımız ile yerlerine gelecek halde yağlıyoruz üzerine birinci açtığımız hamurumuzu seriyoruz sıkı sıkı olmayacak formda rulo yapıp içe gerçek büküp tekrar bir kaba koyalım mümkünde buzdolabında öbür yufkalarada tıpkı tekniği uygulayana kadar bekletelim.
- Öteki 2 payımızıda tıpkı formda yapıp dolapta dinlenmeye alırken birinci yaptığımız ruloyu 3 yahut 4 er parmak ortayla kesip elimizi hafif yağlarak basıp açıyoruz içine kıymalı harcımızı koyup kapatıyoruz.
- Bunu hamur bitene kadar devam ettiriyoruz sonunda 20 25 adet ortası kıymalı midye böreğimiz çıkmış oluyor. Kolay ve yemesi çok keyifli kat kat görünen ve dökülen bir börek deneyeceklere şimdiden afiyet olsunn ????.