Resimli Midye Şeklinde kıymalı borek tarifi
Midye şeklinde kıymalı borek tarifi
Malzemeler :
1 su bsu
1 su bsıvıyağ
1 su byoğurt
2 yumurta
tuz
yarım limon suyu
aldığı kadar un
Ara katlar icin:
125 grmargarin
İc harcı icin:
1 cay haşlanmış pirinc
250 grkavrulmuş kıyma
4 yeşil soğan
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
imagesmidyeseklindekiymaliborektarifiresimli5ad44556259fe
Hazırlanışı :
İlk olarak hamuru hazırlanır Bunun icin karıştırma kabına once sıvıyağ, yoğurt , ymurta ve su alınarak cırpma teli ile iyice karıştırılır Uzerine yarım limon suyu eklendikten sonra alabildiği kadar un ile bir hamur hazırlanır Hazırlana hamur acıldıktan sonra uzeri eritilmiş margarin ile iyice sıvanır ve rulo yapılarak buz dolabında 23 saat bekletilir Dİğer taraftan ic harca hazırlanır Bunun icin karıştırma kabına kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinc, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz alınır Biraz yağ, tuz ve baharat ilave edilerek karıştırlır
Buz dolabında bekletilen hamur 1 er parmak ara ile kesilerek yan tarafları uste gelecek şekilde konularak cay tabağı buyukluğunde acılır Daha sonra icine hazırlanan harc konularak kapatılır Uzerine yumurta sarısı surulup bir sure bekletildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilir
Midye şeklinde kıymalı borek tarifi
Malzemeler :
1 su bsu
1 su bsıvıyağ
1 su byoğurt
2 yumurta
tuz
yarım limon suyu
aldığı kadar un
Ara katlar icin:
125 grmargarin
İc harcı icin:
1 cay haşlanmış pirinc
250 grkavrulmuş kıyma
4 yeşil soğan
1 tutam maydonoz
tuz,karabiber
imagesmidyeseklindekiymaliborektarifiresimli5ad44556259fe
Hazırlanışı :
İlk olarak hamuru hazırlanır Bunun icin karıştırma kabına once sıvıyağ, yoğurt , ymurta ve su alınarak cırpma teli ile iyice karıştırılır Uzerine yarım limon suyu eklendikten sonra alabildiği kadar un ile bir hamur hazırlanır Hazırlana hamur acıldıktan sonra uzeri eritilmiş margarin ile iyice sıvanır ve rulo yapılarak buz dolabında 23 saat bekletilir Dİğer taraftan ic harca hazırlanır Bunun icin karıştırma kabına kavrulmuş kıyma, haşlanmış pirinc, ince doğranmış yeşil soğan ve maydanoz alınır Biraz yağ, tuz ve baharat ilave edilerek karıştırlır
Buz dolabında bekletilen hamur 1 er parmak ara ile kesilerek yan tarafları uste gelecek şekilde konularak cay tabağı buyukluğunde acılır Daha sonra icine hazırlanan harc konularak kapatılır Uzerine yumurta sarısı surulup bir sure bekletildikten sonra 180 derecelik fırında pişirilir