Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Midye Tatlısı

Midye Tatlısı
0
68

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
midye-tatlisi.jpg

Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay bardağı buğday nişastası
  • Aldığı kadar un (yaklaşık olarak 3.5 su bardağına yakın kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir çimdik tuz
Ortası serpmek için;
  • Buğday nişastası
Üzeri için;
  • Eritilmiş tereyağı
İçi için;
  • Ceviz içi
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Midye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Süt, yoğurt, yağ, sirke, yumurtayı bir kaba alıp karıştıralım un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  2. Hamuru 12 eşit modüle bölüp beze yapalım ve yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamur bezelerini nişasta serperek tek tek tabak büyüklüğünde açalım.
  4. Ortalarına nişasta serperek üst üste koyun.
  5. En üste nişasta serpmeyin.
  6. Merdane ile büyütebildiğiniz kadar büyütün.
  7. Açtığınız hamuru sıkıca rulo yapın.
  8. Ruloyu birer parmak eninde dilimlere kesin.
  9. Kestiğiniz her bir parçayı merdaneyle avuç içi büyüklüğünde açın. (çok kalın olmayacak şekilde)
  10. Ortasına bir kesim ceviz koyup kapatalım başka parçalarada birebir süreci uygulayın, tepsiye dizin ve eritilmiş tereyağını üzerine kaşıkla gezdirin.
  11. 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
  12. Şerbeti için materyalleri karıştırıp kaynatın.
  13. Şerbet soğuyan tatlının üzerine dökün.
  14. Yaklaşık 4-5 saat sonra tatlınız servise hazır.
Afiyet olsun. Katiyetle denemenizi tavsiye ederim????????????.

Midye Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Nefis Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Şerbet için: 3 su bardağı şeker3 su bardağı su3-4 damla limon suyu Hamuru için: 1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 çay bardağı nişasta1 adet yumurta1 yemek kaşığı limon suyuYarım çay kaşığı tuzAldığı kadar un (yaklaşık 2 buçuk su bardağı kadar)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Cevizli Kaymaklı Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için 1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sütYarım tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke3,5 -4 su bardağına yakın un Kaymağı için Yarım çay bardağından biraz az irmik1,5 çay bardağı süt İçi için...
Cevaplar
0
Görüntüleme
170
Midye Tatlısı Tanımı İçin Materyaller 1 yumurta200 gram tereyağı1 çay bardağı irmik1 çay bardağı ceviz içi1 yemek kaşığı tahin1 paket vanilya1 paket kabartma tozu1.5 su bardağı un Şerbeti İçin 2.5 su bardağı şeker2 su bardağı suBirkaç damla limon suyu Midye Tatlısı Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
23
Midye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu4.5 su bardağı unCeviz, fındık, fıstık ne isterseniz Üzerine için; Tereyağı Hamurun orta katları için; Nişasta Şerbeti için; 3 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
Midye Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 yumurta1 çay bardağı yoğurt1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı süt1 tatlı kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu4,5 su bardağı un Ortası için; Ceviz Üzeri için; 125 gr tereyağı Açarken kullanmak için: Mısır nişastası Şerbeti için; 2,5 su bardağı şeker2  su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt