elektronikci
FD Üye
Midye Tava Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram dondurulmuş midye içi
- 1 şişe sade soda
- 1 adet yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı un
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Yarım çay kaşığı tuz
- 200 gram yoğurt
- 100 gram mayonez
- 1 dilim ekmek
- Yarım çay bardağı ceviz
- 3 diş sarımsak
- 1 tavır tuz
Midye Tava Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Dondurulmuş midye içini yıkıyoruz suyunu süzüyoruz.
- Bir kaba un, soda, karbonat, yumurta sarısı, tuz koyup midyelerimizi sosa bulayıp, kızgın yağda kızartıyoruz.
- Tarator sosu için mayonez, yoğurt, kıyılmış ceviz, kıyılmış sarımsak, elde ufalanmış ekmeği ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kızarmış midye ile enfes oluyor şimdiden afiyet olsun.