Mığmuse (Antakyaya Özel) Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet tandır ekmeği
- 3 yerli domates
- 4 acı süs biber (samandağ biberi de olabilir)
- 3 – 4 kısım nane
- 1 kısım taze fesleğen
- Zeytinyağı, tuz
Mığmuse (Antakyaya Özel) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tandır ekmeği genişçe bir tepsiye alınır. (pide ekmeği de olabilir. )
- Birinci başta bi tane domates ikiye bölünüp ekmeğin üzerine güzelce sulu tarafıyla sürülür.
- Üzerine birinci olarak domatesler, üzerine acı biberler ince ince doğranır.
- En son ince doğranan nane ve fesleğenler eklenir.
- Tuz serpilip zeytinyağı gezdirilir.
- Ekmek domatesin suyundan ıslanınca o denli hoş oluyor ki, ekmekten kesimler koparıp ortasına salatadan konarak yenir ???? yaz mevsiminin kahvaltıda vazgeçilmez salatasıdır, deneyeceklere afiyet olsun ????.