Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mıhlama (Kuymak)

Mıhlama (Kuymak)
0
77

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
mihlama-kuymak.jpg

Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 50 gram tereyağı
  • 2 yemek kaşığı kuymaklık un
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 avuç telli peynir

Mıhlama (Kuymak) Tanımı Yapılışı

  1. Birinci evvel 2 yağı da ekliyoruz.
  2. Erdikten çabucak sonra kuymaklık unu ekleyip 2 dakika kavuruyoruz.
  3. Kavurduktan sonra suyu ve tuzu ekleyip uygunca karıştırıyoruz. 15 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Yoğunlaştıktan sonra peyniri ekleyip karıştırdıktan sonra altını kapatıp ocaktan alıyoruz.
 
858,496Konular
982,297Mesajlar
30,194Kullanıcılar
berk3134Son üye
Üst Alt