Mıhlama (Kuymak) Tanımı İçin Gereçler
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı soğuk su
- 1 su bardağı rendelenmiş mıhlama peyniri
- Tuz
Mıhlama (Kuymak) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tavaya tereyağını koyuyoruz ve eritiyoruz.
- Eridikten sonra mısır ununu koyup güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulan mısır unu üzerine suyumuzu döküyoruz ve karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
- En son peynirimizi de koyup güzelce eriyene ve mısır unuyla özdeşleşene kadar karıştıralım.
- Ocağın altını kısıp tavanın kapağını kapatalım ki tereyağı üzerine çıksın. Mıhlamamız hazır afiyet olsun. ????
Su oranı en değerli ayrıntı bir bardağı direkt tavaya dökmeyin azar azar yoğunlaştıkça ek edin kıvamı ne çok koyu ne çok sulu olmasın.