Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mıhlama (Muhlama)

Mıhlama (Muhlama)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99
mihlama-muhlama.jpg

Mıhlama (Muhlama) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 su bardağı ılık su
  • Yarım tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı kolot peyniri

Mıhlama (Muhlama) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Tereyağını orta ateşteki sahanda eritin. Mümkünse bakır bi tava kullanın.
  2. Eriyip köpürmeye başladığında mısır ununu ekleyip, orta ateşte tahta bir kaşıkla karıştırarak renk alana dek 5 dakika kavurun.
  3. Renk aldığında ılık suyu dört seferde karıştırıp, kıvam alıp tekrar ısınana dek ekleyin.
  4. Suyunu alınca tuz ve peyniri ekleyip altını kisin. Kenarlarından toplayarak ortaya doğru 1 dakika karıştırın.
  5. Fazla karıştırmamaya özen gösterin ve servis edin. Afiyet olsun. ????????
Püf noktası;

Kuymak yapımında tereyağını yakılmadan eritilmesi ve hafif köpürmesi gerekiyor. Kullanacağınız peynirin tuz oranına göre tuz ilave etmelisiniz. Birde yöresel peynir bulamadığınız zaman çeçil yada taze kaşar deneye bilirsiniz. Tabii geleneksel lezzetle aynı olmayacaktır.

Mıhlama (Muhlama) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,521Mesajlar
29,659Kullanıcılar
Merg6494Son üye
Üst Alt