Milföy Çanağında Tavuk Sote Tanımı İçin Materyaller
- Yarım kilo tavuk göğsü
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 3 diş sarımsak
- 1 küçük kase haşlanmış bezelye
- 1 küçük kase haşlanmış havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Pulbiber, karabiber, kekik ,tuz
- Zeytinyağ
- 4 adet milföy kaşar
- 1 yumurta sarısı
Milföy Çanağında Tavuk Sote Tanımı Yapılışı
- Tavukları çok büyük olmayacak formda doğrayalım.
- Tavaya alıp suyunu çektirelim.
- Üzerine zeytinyağını ekleyelim.
- Soğanı, sarımsağı, biberleri sırayla ekleyip soteleyim.
- Bezelye ve havuçları ekleyip karıştıralım.
- Son olarak salça, tuz ve baharatlarıda ekleyip tekrar karıştıralım.
- Yemeğimizi güveçlere hisse edelim.
- Üstüne milföylerin yapışmaması için pişirme kağıdı koyalım.
- Milföyleride üstüne kapatıp yumurta sarısı sürelim.
- Evvelce ısıtılmış 180 derecelik fırında üzerine kızarana kadar pişirelim.
- Pişirme kağıdını çıkarıp yemeğimizi milföyün üzerine çevirelim.
- Son olarak üzerine kaşar peyniri rendeleyim. Afiyet olsun.