Milföy Hamuru Üzere Çay Demlenene Kadar Hazır Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 tutam tuz
- Peynir ,sucuk karışımı
- Dilediğiniz peynir çeşitleri
- 1 adet yumurta sarısı
- Susam
- Çörekotu
Milföy Hamuru Üzere Çay Demlenene Kadar Hazır Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkayı tezgaha serip üzerine yumurta ,sıvı yağ, süt karışımından fırça yardımıyla her yerine sürüyoruz.
- 2. Yufkayı da üzerine serip sosladıktan sonra 4 tarafı da içe yanlışsız katılıyoruz .
- Kare formunda olacak, görselde de paylaştığım üzere iç gerecini ekleyip zarf formunda katlayın.
- Kalan sosun içine yumurta sarısı ekleyip çırptıktan sonra üzerine sürüp bıçakla hafif kesikler atıyoruz.
- Susamlarını serpip 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir .
- Deneyenlere afiyet olsun deneyip görsel paylaşırsanız sevinirim teşekkürler .