Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Milföy Hamuru ile Kıymalı Börek

Milföy Hamuru ile Kıymalı Börek
0
31

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
milfoy-hamuru-ile-kiymali-borek.jpg

Milföy Hamuru ile Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru
  • 1 kase un
  • 400 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Susam

Milföy Hamuru ile Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Milföy hamuru yumuşaması için biraz bekletilir.
  2. Kıyma tencerede suyunu salıp çekene kadar biraz kavrulur.
  3. Üzerine zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
  4. Pişmeye yakın baharatlar eklenerek hazırlanan iç harç soğumaya bırakılır.
  5. Milföy hamuru ikiye bölünür.
  6. Her bir kare hamur, un ile birlikte mardaneyle biraz açılır.
  7. Hamurun yarısı, hamur aparatı veya bıçak ile fotoğraftaki gibi kesiklerle şekillendirilir.
  8. Düz olan kısma kıymalı harçtan konulur.
  9. Hamur sarılıp katlı kısmı alta getirilerek ay şeklinde tepsiye konulur.
  10. Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde yapılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
  11. Üzerine, zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımı sürülüp, susam serpilir.
  12. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirilir. Afiyet olsun.
Milföy Hamuru ile Kıymalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt