Milföy Hamuru ile Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 1 kase un
- 400 gram kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Susam
Milföy Hamuru ile Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Milföy hamuru yumuşaması için biraz bekletilir.
- Kıyma tencerede suyunu salıp çekene kadar biraz kavrulur.
- Üzerine zeytinyağı ve küp küp doğranmış soğanlar eklenerek kavurmaya devam edilir.
- Pişmeye yakın baharatlar eklenerek hazırlanan iç harç soğumaya bırakılır.
- Milföy hamuru ikiye bölünür.
- Her bir kare hamur, un ile birlikte mardaneyle biraz açılır.
- Hamurun yarısı, hamur aparatı veya bıçak ile fotoğraftaki gibi kesiklerle şekillendirilir.
- Düz olan kısma kıymalı harçtan konulur.
- Hamur sarılıp katlı kısmı alta getirilerek ay şeklinde tepsiye konulur.
- Tüm hamur bitene kadar aynı şekilde yapılarak yağlı kağıt serili tepsiye dizilir.
- Üzerine, zeytinyağı ve yumurta sarısı karışımı sürülüp, susam serpilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika kontrollü olarak pişirilir. Afiyet olsun.