Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Milföy Hamurundan Baklava

Milföy Hamurundan Baklava
0
135

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Milföy Hamurundan Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket milföy hamuru (10’lu)
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • İsteğe nazaran ceviz fındık yada fıstık
Şerbeti için;
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 6-7 damla limon

Milföy Hamurundan Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Suyu ve şekeri tenceremize koyalım ve kaynayana kadar karıştıralım.
  2. Kaynamaya başlayınca limonu sıkıp 4-5 dk kaynadıktan sonra ateşten alalım.
  3. Tereyağımızı eritmeye başlayalım. Hafif ılıyınca sıvı yağı da içine ekleyip, bekletelim.
  4. Şerbet ılıyana kadar bizde hamurlarımızı hazırlayalım.
  5. Milföy hamurunu ben enine ve uzunluğuna merdaneyle açtım.
  6. Tepsi büyüklüğünüze nazaran adet belirtip, merdaneyle ona nazaran hal verelim.
  7. Benim tepsimin tabanı 3 tane milföy hamuru aldı.
  8. İlk hamur diziliminden sonra dilediğiniz ceviz, fındık yada fıstığı yayalım.
  9. İkinci katı da hamurlarımızı yayalım.
  10. Benim tepsi boyutundan ötürü 3 kat oldu.
  11. İkinci katın hamurunun üstüne de cevizlerimizi yada istediğinizi dökelim.
  12. Ben fındık ve cevizi karıştırıp, yaptım.
  13. Son kata da milföy hamurlarımızı serdikten sonra baklava dilimlerimizi keselim.
  14. Kesim tamamlandıktan sonra evvelden eritmiş olduğumuz tereyağını eşit biçimde kaşık yardımıyla tepsiye yayalım.
  15. 170-180 derecede evvelden ısıttığımız fırında pişirmeye bırakalım.
  16. Hamurun üstü kızarınca fırından alıp ılımaya bırakalım.
  17. Şerbet ve baklava hamuru ılıdıktan sonra şerbeti yavaşça baklavanın üstüne dökelim.
  18. Ilık olması kıymetli sıcak olursa hamurlaşır.
  19. Son olarak üstünü süsleyip dinlenmeye bırakalım.
  20. 2 saat sonra rahatlıkla servis edebilirsiniz. ????
Milföy Hamurundan Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Milföy Hamurundan Pratik Poğaça Tanımı İçin Gereçler 1 paket milföy hamuru100 gram beyaz peynirMaydanozPekmezKavrulmuş susam Milföy Hamurundan Pratik Poğaça Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Milföy hamurlarını alıyoruz ortadan ikiye kesiyoruz içine peynir ve maydanozu karıştırıp...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 4 adet dikdörtgen milföy hamuru100 gram fıstık yahut ceviz Yalancı kaymak için 1 su bardağı sütYarım çay bardağı irmik Üzeri için 250 gram tereyağıYarım çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için 2 su bardağı şeker3 su bardağı su4-5 damla limon suyu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
34
40 Kata Rakip Milföy Baklava Tarifi İçin Malzemeler 6 adet milföy yaprakYarım çay bardağı sade yağYarım su bardağı ceviz ve fıstık içi Şerbeti için; 2 su bardağı şeker2 su bardağı suÇeyrek limon 40 Kata Rakip Milföy Baklava Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak şerbeti...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
Milföy Hamurundan Yalancı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler Muhallebisi için: 1 litre süt1 su bardağı un1 su bardağı toz şeker2 yemek kaşığı mısır nişastası1 paket vanilya2 yemek kaşığı tereyağı Krem şantisi için: 1,5 paket krem şanti1 su bardağı soğuk süt Çikolata sosu için: 1 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Milföy Hamurundan Kol Böreği Tanımı İçin Materyaller 6 adet milföy Ispanak harcı için 400 gram ıspanak1 tatlı kaşığı salçaYarım kuru soğanTuz100 gram beyaz peynir Üzeri için 1 yumurtanın sarısıSusam Milföy Hamurundan Kol Böreği Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Milföy den kolay kol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,478Konular
981,296Mesajlar
29,563Kullanıcılar
Malin.Son üye
Üst Alt