iltasyazilim
FD Üye
Milföy Hamurundan Çıtır Susamlı Kolay Börek Tarifi İçin Malzemeler
*6 adet milföy hamuru ( isteğe ve kalabalığa göre arttırabilirsiniz)
İç harç için;
*200 Gr lor peyniri (isteğe bağlı arttırabilir)
*1 tutam maydanoz
Börekleri batırmak için;
*3 tatlı kaşığı pekmez
*1 çay bardağı şu
*Kavrulmuş susam
Milföy Hamurundan Çıtır Susamlı Kolay Börek Tarifi Yapılışı İlk önce milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşaması için bekletiyoruz Milföy hamurları yumuşarken diğer yandan maydanozu bir kaseye doğrayıp içine göz kararı lor peyniri (milföy sayımıza göre) ilave edip karıştırıyoruz Başka bir kaseye 3 tatlı kaşığı pekmez ve yaklaşık 1 çay bardağı su koyup çırpıyoruz (Milföy sayımıza göre artabilir) Diğer kaseye de son olarak kavrulmuş susamımızı döküyoruz Yumuşayan ikili milföy hamurlarını birleşik olduğu için ortadan ikiye kesiyoruz Kare olan 1 adet milföyün 4 köşesine lorlu karışımdan koyuyoruz Üzerini kare başka bir milföy hamurunu koyarak kapatıyoruz ve artı şeklinde lorlu karışımların etrafından parmağımızla bastırıyoruz ve oralardan kesiyoruz, böylece 4 küçük parça milföy böreği elde ediyoruz Bu küçük parçaları önce pekmezli suya batırıyoruz, sonra susama batırıyoruz Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine bütün yaptığımız milföy hamuru böreklerini koyuyoruz Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun
*6 adet milföy hamuru ( isteğe ve kalabalığa göre arttırabilirsiniz)
İç harç için;
*200 Gr lor peyniri (isteğe bağlı arttırabilir)
*1 tutam maydanoz
Börekleri batırmak için;
*3 tatlı kaşığı pekmez
*1 çay bardağı şu
*Kavrulmuş susam
Milföy Hamurundan Çıtır Susamlı Kolay Börek Tarifi Yapılışı İlk önce milföy hamurlarını buzluktan çıkarıp yumuşaması için bekletiyoruz Milföy hamurları yumuşarken diğer yandan maydanozu bir kaseye doğrayıp içine göz kararı lor peyniri (milföy sayımıza göre) ilave edip karıştırıyoruz Başka bir kaseye 3 tatlı kaşığı pekmez ve yaklaşık 1 çay bardağı su koyup çırpıyoruz (Milföy sayımıza göre artabilir) Diğer kaseye de son olarak kavrulmuş susamımızı döküyoruz Yumuşayan ikili milföy hamurlarını birleşik olduğu için ortadan ikiye kesiyoruz Kare olan 1 adet milföyün 4 köşesine lorlu karışımdan koyuyoruz Üzerini kare başka bir milföy hamurunu koyarak kapatıyoruz ve artı şeklinde lorlu karışımların etrafından parmağımızla bastırıyoruz ve oralardan kesiyoruz, böylece 4 küçük parça milföy böreği elde ediyoruz Bu küçük parçaları önce pekmezli suya batırıyoruz, sonra susama batırıyoruz Yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine bütün yaptığımız milföy hamuru böreklerini koyuyoruz Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz Afiyet olsun