
Milföy Hamurundan Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 5 adet elma
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 su bardağı ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Milföy Hamurundan Elmalı Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Elmaları yıkayıp soyduktan sonra rendenin kalın tarafıyla rendeleyelim.
- Tavaya elmaları ve şekeri ilave edip orta ateşte pişirelim suyunu çekince ocaktan alalım.
- Elma içimiz biraz soğuduktan sonra tarçın ve cevizi atıp karıstıralım.
- Milföy hamurunu tezgaha alıp biraz acıyoruz yanlız seklini bozmadan biraz genişletelim.
- Uç kısmına elmayı koyup yayalım. Küçük rulo yapalım.
- Hamuru ortadan ikiye bölüyoruz.
- Hepsini aynı şekil yapıp tepsiye diziyoruz.
- 220 derecelik fırında dikkatli pişiriyoruz. Her fırın aynı olmaya biliyor üzeri pembeleşince çıkarıyoruz.
- Soğuduktan sonra pudra şekeri dökerek servis edelim. Afiyet olsun.