Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Milföy Hamurundan Kol Böreği

Milföy Hamurundan Kol Böreği
0
28

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
milkoy-hamurundan-kol-boregi.jpg

Milföy Hamurundan Kol Böreği Tanımı İçin Materyaller

• 6 adet milföy
Ispanak harcı için
  • 400 gram ıspanak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Yarım kuru soğan
  • Tuz
  • 100 gram beyaz peynir
Üzeri için
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Susam

Milföy Hamurundan Kol Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Milföy den kolay kol böreği yaptım.Önce ıspanağı haşlayalım hazır doğranmış ıspanak 1kase kadar.
  2. Yarım soğanı doğrayıp zeytin yağda kavurup 1 tatlı kaşığı salça ek edip kavuralım.
  3. Haşladığım ıspanağı suyunu süzüp hepsini kavurup tuz ek edip altını kapatalım soğusun.
  4. Kalan peynirleri bir kaseye alalım.
  5. 6 adet milföyleri paketten çıkarıp oda sıcağına gelsin.
  6. Bir adet milföy tezgaha alıp merdane yardımı ile uzunlamasına uzunluğunu uzatalım ve merdane yardımı ile enden de açalım enide genişletip ince uzun bir hamur açmış oluyoruz
  7. Daha sonra iç harcımızı serelim.
  8. Milföy hamurunun üstten aşağıya yanlışsız malzemeyi koyup peynirde koyup rulo yapıyorum rulo yaptım
  9. Milföy hamurunu iki elimle uzatıp hamuru uzunluğunu uzatıp hamurun incelmesini sağladım.
  10. Bu hamuru ister yuvarlak sarıp gül böreği biçiminde ya da kol böreği formunda ya da yuvarlak tepsiye dizip tercih sizin ben fotoğraflara bakınız o hal verdim istediğiniz biçimde verebilirsiniz.
  11. Kol böreği formuna getirip.yumurta sarısı susam serpip 180derecede ısıtılmış fırında turbo 20 25. Pişirin.

858,478Konular
981,298Mesajlar
29,564Kullanıcılar
fg gvSon üye
Üst Alt