Milföy Hamurundan Kol Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 6 adet milföy
- 400 gram ıspanak
- 1 tatlı kaşığı salça
- Yarım kuru soğan
- Tuz
- 100 gram beyaz peynir
- 1 yumurtanın sarısı
- Susam
Milföy Hamurundan Kol Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Milföy den kolay kol böreği yaptım.Önce ıspanağı haşlayalım hazır doğranmış ıspanak 1kase kadar.
- Yarım soğanı doğrayıp zeytin yağda kavurup 1 tatlı kaşığı salça ek edip kavuralım.
- Haşladığım ıspanağı suyunu süzüp hepsini kavurup tuz ek edip altını kapatalım soğusun.
- Kalan peynirleri bir kaseye alalım.
- 6 adet milföyleri paketten çıkarıp oda sıcağına gelsin.
- Bir adet milföy tezgaha alıp merdane yardımı ile uzunlamasına uzunluğunu uzatalım ve merdane yardımı ile enden de açalım enide genişletip ince uzun bir hamur açmış oluyoruz
- Daha sonra iç harcımızı serelim.
- Milföy hamurunun üstten aşağıya yanlışsız malzemeyi koyup peynirde koyup rulo yapıyorum rulo yaptım
- Milföy hamurunu iki elimle uzatıp hamuru uzunluğunu uzatıp hamurun incelmesini sağladım.
- Bu hamuru ister yuvarlak sarıp gül böreği biçiminde ya da kol böreği formunda ya da yuvarlak tepsiye dizip tercih sizin ben fotoğraflara bakınız o hal verdim istediğiniz biçimde verebilirsiniz.
- Kol böreği formuna getirip.yumurta sarısı susam serpip 180derecede ısıtılmış fırında turbo 20 25. Pişirin.