Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı

Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı
0
37

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
milfoy-hamurundan-sobiyet-tatlisi-22.jpg

Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet dikdörtgen milföy hamuru
  • 100 gram fıstık yahut ceviz
Yalancı kaymak için
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı irmik
Üzeri için
  • 250 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Milföy Hamurundan Şöbiyet Tatlısı Tanımı Yapılışı

  1. Dikdörtgen milföy hamurunu 2 eşit kareye, kareleri de fotoğraftaki üzere 4 eşit modüle bölelim. Biraz oklavayla açalım.
  2. Her bir modüle süt ve irmikle kaynattığımız yalancı kaymaktan 1 çay kaşığı ve 1 çay kaşığı fıstık yahut ceviz koyup fotoğraftaki üzere katlayalım.
  3. Ve tepsiye düzelim.
  4. En son üzerine tereyağ ve sıvı yağla pişirdiğimiz karışımı tepsiye döküp 180 derecede alt üst olarak ısınmış fırına yollayalım ve 25 dk. Pişirelim.
  5. Şerbeti için 2 su bardağı toz şekerini 3 su bardağı suyu ocağa alıp kaynamaya bırakalım.
  6. Kaynayınca 4-5 damla limon suyu ekleyip ılımaya bırakalım.
  7. Üzeri kızardığında fırından alır almaz ılık şerbeti ekleyelim. Şerbeti güzelce çekince afiyetle yeyin.????????afiyet olsunn????.
 
858,499Konular
982,572Mesajlar
30,322Kullanıcılar
yusufxddSon üye
Üst Alt