teknolojiuzmani
FD Üye

Milföy Mantı (Kolay Mantı) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram dana kıyma
- Yarım soğan rendesi
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Üzerine sürmek için sıvı yağ
- 4 adet milföy hamuru
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Sarımsaklı yoğurt
Milföy Mantı (Kolay Mantı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcımız için kıyma,soğan rendesi ve baharatlar karıştırılır.
- Milföyler dilediğiniz ebatta kesilir, içlerine kıymalı harçtan eklenir ve mantı şekli verilerek kapatılır.
- Ters çevirerek yağlı kağıt serili fırın kabına dizilir.
- Üzerine sıvı yağ sürülür ve 200 derece fırında 25-30 dakika kontrollü şekilde üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Fırından çıkınca tabaklara alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberli yağ gezdirilerek servis edilir.
Milföy Mantı (Kolay Mantı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı