Milföy Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- Biraz su
- Yoğurt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığı nane
Milföy Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı rendeleyelim.
- Kıymanın içine soğanı, baharatları ve çok az su ekleyelim, yoğuralım.
- Milföy hamurunu 8 eşit modüle bölüp her bir karenin içine 1’er çay kaşığı kıymalı harçtan ortasına gelecek halde koyalım ve 4 yanını birleştirelim.
- Mantıları karşıt çevirip yağladığımız fırın tepsisine koyalım ve 180 derecede pişirelim.
- Tereyağını küçük bir tencereye ekleyelim, eriyince salçayı ekleyip kavuralım ve üzerine nane dökelim.
- Mantılar fırından çıkınca yoğurt ve salçalı sostan üzerine ekleyelim. Afiyet olsun.