
Milföy Mantısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket milföy hamuru
- 4 adet haşlanmış patates
- 1 kuru soğan
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- Sıvıyağ
- Yoğurt
- 3 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Nane
- Pulbiber
- 1 diş sarımsak rendesi
- 1,5 su bardağı sıcak su
Milföy Mantısı Tanımı Yapılışı
- Sıvıyağın içinde küçük küçük doğradığınız soğanı kavurun.
- Ezilmiş patatesleri içine koyup baharatlarla birlikte karıştırın.
- 1 adet milföy hamurunu merdane ile uzunlamasına biraz açın.
- 6 modüle bölün ve iç materyalden koyup hamuru uçlarından birleştirerek yuvarlayıp tepsiye dizin.
- Milföyler bitince 180 derece fırında pişirin.
- Üzerine yoğurt ve salçalı sos dökerek yiyebilirsiniz.
- Salçalı sos; sıvıyağı, salça ve baharatları biraz kavurun.
- Sonra içine sıcak su koyup kısık ateşte 10 dk. kaynatın.
Sıcak iken tüketin, daha lezzetli.