Milföy Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet milföy
- 1 adet yumurta
- 500 ml süt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker(150 gr)
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un(100 gr)
- 1 paket vanilin
- 1 dolu yemek kaşığı(50 gr)yumuşamış tereyağı
- 50 gram beyaz çikolata
Milföy Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Milföylerin hazırlanışı:. 4 adet milföyü 15 dakika önceden çıkarın yumuşasın önce. Kat yerinden kesin daha sonra diğer kare parçalarında.
- Yağlı kağit serili tepsiye dizin üzerine bir yağlı kağıt daha serin ve üstüne tepsi koyup 180 derece fırında. 30 dk kadar pişirin. Firindan çıkinca her birini bıçakla. Ortadan ikiye ayırıin.
- Her pasta için 3 parça. Kullanıyoruz. Kremayı çok fazla sıkmayın pastaniz. Devrilmesin. En üstüne pudra şekeri de serpebilirsiniz ????
- Pastaci kreması:. Sütün yarısinı büyük bir cezveye koyup kaynamaya. Birakın. Çikolata ve tereyağ hariç diğer malzemeleri tencereye koyup süt isınana kadar çırpin.
- Daha sonra. Süt kaynayınca tencereye dökün bir yandan tel çırpicı. İle çirpin. Karişimi hemen ocağa koyun ve kaynayana kadar. Sürekli kaıştırın.
- Kaynayınca soğuması için bir. Tepsiye dökün sıcaklığı gidince üzerini hamura. Yapişacak şekilde streçleyin ve buzluğa koyun. (tam soğuyana kadar) bu sirada çikolatayı benmari usulü. Eritmeye bırakın.
- Krema da soğuyunca derin bir kaba. Alın içine çikolata ve tereyağını koyun. Mikserle iyice. Çirpin. Mutfak şefiniz var ise palet kısmıyla çırpın veee krema hazır ????
- Fotoğrafta ki gibi milföy krema 2 şer parça ince kesilmiş çilek 2 veya 3 kat olcak şekilde bittiriyoruz ???? biraz zahmetli gibi görünüyor ama inanın okadar değil ve müthiş bir lezzet ????afiyet olsun .