Milföy Pide (Kahvaltı İçin Çok Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru (20 adet çıkıyor)
- 150 gr kavrulmuş kıyma
- 3 adet çarliston biber (Sivri biberde olabilir lakin boyutu fark edeceğinden sayıyı çoğaltabilirsiniz)
- 2 adet kapya biber
- 3 adet çeri domates (Opsiyonel)
- 1 kase dolusu rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 kase dolusu ezilmiş beyaz peynir
- 1 kase dolusu rendelenmiş sucuk
- 2 adet yumurta sarısı
Milföy Pide (Kahvaltı İçin Çok Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel milföy hamurlarımızı birbirinden ayırıyoruz ve buzu biraz çözülüp yumuşayınca (Fazla eritmeden başlayın) bir adedini alıp merdane yardımıyla yavaşça yırtmadan enine ve uzunluğuna dikdörtgen olacak biçimde büyütün.
- Kenarlarını pide biçiminde sarıp iki ucunu birleştiriyoruz (Görselden bakabilirsiniz şekline) sonra ortadada kalan boşluğa yani içine gereçlerden istediğimizi koyuyoruz mesela sucuk ve kaşar rendesini karıştırıp, koyabilirsiniz.
- Diğerlerinide birebir formda yapıp içlerine peynir ve biberleri karıştırıp koyabilirsiniz, kıymayı yeniden kaşarla karıştırıp koyabilirsiniz materyaller büsbütün damak zevkinize kalmış.
- En son hepsini hazırladıktan sonra milföylerin kenar kısımlarına yumurta sarısını uygunca sürüyoruz. Dileyen iç harcı koymadan tabanına da sürebilir ben tercih etmedim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında dikkatlice pişiriyoruz. Sıcak servis ediniz, afiyet olsun❤.