Milföy Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet milföy
- 3 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- Yarım paket krem şanti
- 1.5 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket çikolata sos
- 2 su bardağı süt
- Hindistan cevizi
Milföy Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Milföylerimizi küçük kare kare kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece ısıtılmış olan fırında yaklaşık 25 dk pişiriyoruz.
- Diğer bir yandan derin bir tencerenin içerisine süt,un,nişasta ve yumurtayı alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
- Göz göz olan kremanın içerisine vanilya,krem şanti ve tereyağını ek edip karıştırıyoruz. Ve kremamız hazırr ????
- Diğer yandan çikolata sosumuzu hazırlayalım ???? tencerenin içerisine sütü ve çikolata sosunu alıp kıvam alana kadar kaynatalım.
- Tüm materyalimiz hazırda artık sıra hepsini birleştirmekte ????
- Milföylerimizin ortalarını açıp krema koyalım.
- Bütün materyal bitene kadar bu sürece devam edip borcama dizelim.
- En son üzerine çikolata sosunu dökelim.
- Üzerine hindistan cevizi ile süsleyelim.
- Hazır olan profiterollerimizi yaklaşık yarım saat buzdolabında beklettikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun ????????.