Milföy Tatlısı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket milföy hamuru
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2.5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı margarin
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket dr. oetker çikolata sosu
Milföy Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Muballebiyi yapmak için margarin ve şekerli vanilin hariç öbür kalan muhallebi gerecin hepsini tencereye alıp orta ateşte çırpalım.
- Kıvam alıp göz göz olunca margarini ekleyip eriyene kadar karıştıralım ve vanilini de ekleyip karıştırdıktan sonra ılımaya bırakalım.
- Milföyleri dört modüle bölelim.
- Bir tane hamuru alın evvel ortadan kesin sonra yandan keserek dört modül elde edin ve hamurlar bitene kadar bu sürece devam edin.
- Yağlı kağıt serili fırında 180 derecede altın sarısı oluncaya kadar pişirin.
- Pişen hamurları ortadan keserek soğumaya bırakın.
- Bu sırada çikolatalı sosu paketin üzerindeki tarife nazaran hazırlayabilirsiniz.
- Krema torbasına muhallebiyi koyup milföyün alt tabanına sıkın ve üst kalan kısmınına üzerine koyup hamurlar bitene kadar devam edin.
- Çikolata sosunu da üzerine gezdirip soğuk biçimde servis edin.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun .