teknolojiuzmani
FD Üye
Milföyden Boşnak Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- Milföy hamuru ( 10 yaprak kullandım)
- 100 gr kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yoğurt
- Kırmızı toz biber
Milföyden Boşnak Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymalı harç için soğanı ince doğrayın tavaya sıvı yağ ve soğanı koyup kavurun ardından kıyma ve baharatları ekleyip 10 dk kavurun. Ocaktan alın.
- Milföy hamuru ikili yaprağını ortadan kesin ve merdane yardımı ile açın açılan hamuru 4.
- Eşit parçaya kesin, boyutlarını resimlerde görebilirsiniz.
- Hazırladığınız milföy hamurlarına iç harcımızı koyup resimdeki gibi kapatalım. Borcamı sıvı yağ ile yağlayıp, üzerine eritilmiş tereyağı gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirip servis edebilirsiniz.
- Servisi sade olucağı gibi böreklerin üzerine yoğurt ve tereyağı eritip kırmızı toz biber ile servis edebilirsiniz. Afiyetler olsun.