elektronikci
FD Üye
Milföyden Karamelli Muhallebili Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Diktörtgen borcam için;
- 1 paket milföy
- 250 ml lik su bardağı ile
- 4 su bardağı süt
- 5 tepeleme yemek kaşığı un
- 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (Şekerini azaltabilirsiniz)
- 2 adet vanilya
- 1 paket kremşanti
- 200 ml lik su bardağı ile
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı nişasta (1 miktar su veya süt ile karıştırılacak)
Milföyden Karamelli Muhallebili Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Muhallebisi için; derince bir tencereye kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri koyup çırpıcıyla karıştıralım. Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra vanilyaları ilave edip karıştırarak soğutalım.
- Soğuyan muhallebimize krem şantiye ilave edip mikserle çırpalım ????????????
- Karamel sos için; şekeri genişçe bir tencereye veya tavaya koyalım. Kısık ateşte hiç ellemeden rengi karamel rengini alıncaya kadar eritelim. Arada sallayalım. Başından ayrılmayalım.
- Eriyen ve rengi dönen şekerimizi tahta kaşıkla karıştıralım. Yağımızı ilave edelim. Eridikten sonra süt ve nişasta karışımınıda koyup karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım.
- Milföylerimiz yumuşamadan her parçayı dörde bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirelim.
- 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirelim. Kabarmış olanlardan 40 tane ayıralım. Diğerlerini derince bir kabın içine parçalayalım.
- Parçaladığımız milföyleri borcama koyup, kaşıkla bastıra bastıra yayalım.
- Soğumuş muhallebimize kaşıkla her tarafına koyup yayalım. Diğer milföylerimizide bastırarak muhallebimizin üstüne dizelim.
- Yapıp ılıttığımız karamelide üstüne her tarafına yaydıktan sonra buzdolabına kaldıralım. 4 saat sonra servis edebilirsiniz. ???????????? Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin. ????afiyet olsun????????????????