Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Milföyden Karamelli Muhallebili Borcam Pastası

Milföyden Karamelli Muhallebili Borcam Pastası

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
milfoyden-karamelli-muhallebili-borcam-pastasi.jpg

Milföyden Karamelli Muhallebili Borcam Pastası Tarifi İçin Malzemeler


Diktörtgen borcam için;
  • 1 paket milföy
  • 250 ml lik su bardağı ile
  • 4 su bardağı süt
  • 5 tepeleme yemek kaşığı un
  • 4 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker (Şekerini azaltabilirsiniz)
  • 2 adet vanilya
Muhallebi soğuduktan sonra;
  • 1 paket kremşanti
Karamel sos için;
  • 200 ml lik su bardağı ile
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı nişasta (1 miktar su veya süt ile karıştırılacak)

Milföyden Karamelli Muhallebili Borcam Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Muhallebisi için; derince bir tencereye kremşanti ve vanilya hariç diğer malzemeleri koyup çırpıcıyla karıştıralım. Ocağa alıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. İlk sıcağı çıktıktan sonra vanilyaları ilave edip karıştırarak soğutalım.
  2. Soğuyan muhallebimize krem şantiye ilave edip mikserle çırpalım ????????????
  3. Karamel sos için; şekeri genişçe bir tencereye veya tavaya koyalım. Kısık ateşte hiç ellemeden rengi karamel rengini alıncaya kadar eritelim. Arada sallayalım. Başından ayrılmayalım.
  4. Eriyen ve rengi dönen şekerimizi tahta kaşıkla karıştıralım. Yağımızı ilave edelim. Eridikten sonra süt ve nişasta karışımınıda koyup karıştıralım. Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım.
  5. Milföylerimiz yumuşamadan her parçayı dörde bölüp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize yerleştirelim.
  6. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirelim. Kabarmış olanlardan 40 tane ayıralım. Diğerlerini derince bir kabın içine parçalayalım.
  7. Parçaladığımız milföyleri borcama koyup, kaşıkla bastıra bastıra yayalım.
  8. Soğumuş muhallebimize kaşıkla her tarafına koyup yayalım. Diğer milföylerimizide bastırarak muhallebimizin üstüne dizelim.
  9. Yapıp ılıttığımız karamelide üstüne her tarafına yaydıktan sonra buzdolabına kaldıralım. 4 saat sonra servis edebilirsiniz. ???????????? Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin. ????afiyet olsun????????????????
Milföyden Karamelli Muhallebili Borcam Pastası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt