Milföyden Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket tereyağlı veya sade milföy (20 tane)
- 300 gram kıyma
- 3 tane kuru soğan
- 2 tane kapya kırmızı biber
- 1 ‘er tatlı kaşığı tuz, kimyon, karabiber, kırmızı tozbiber ve pulbiber (Damak tadınıza göre ayarlayın)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 kase un
- Yumurta sarısı 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Susam
- Çörek otu
Milföyden Kıymalı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavanızı ocağa koyun sıvı yağı döküp yemelik doğranmış soğanı ilave edin ve yumuşayıncaya kadar kavurun ardından doğradığınız kapya biberleride ekleyin onuda kavurun ve kıymayı ekleyin kavurmaya devam edin.
- Kıyma suyunu salıp çekince baharatlarını ve tuzunu da ekleyip ocağı kapatın biraz soğusun yarım demet maydanozu ince ince doğrayın ve katın iç harç hazırdır.
- Buzdolabından milföyleri çıkarın yumuşayınca bir tane alın uzun dikdörtgen halindeyken bir miktar un üzerine serpin ve merdaneyle enine ve uzunun açıp büyütün (Resimlerden yararlanabilirsiniz)
- Uzun kısmına iç harcımızı koyup çok sıkı olmayacak şekilde uzun rulo gibi sarın tepsimize yağlı kağıt seriyoruz ve sardığınız milföyü tepsisinin orta kısmından başlayarak gül böreği şekilde sarın.
- Tekrar aynı şekilde yapın ve sardığınız ve biten üç kısımdan devam ederek devam edin milföy ve iç malzemesi bitene kadar bu şekilde devam edin.
- Sarma işlemi bittikten sonra yumurta sarısı ve sıvı yağı karıştırın milföylerin her yerine eşit şekilde sürüp susam çörek otu serpip 180-190 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kol böreğini fırından alıp dilediğiniz şekilde dilimleyip soğumadan sevdiklerinize ikram edebilirsiniz afiyet şifaa olsun beğenmeniz dileğiyle ????
Not: Ben sade kıymalı olarak yaptım sizler dilerseniz. Ispanaklı peynirli, kıymalı ıspanaklı, kıymalı patatesli veya sadece peynirli olarakta hazırlayabilirsiniz????????????.
Milföyden Kıymalı Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı