Milföyden Kolay Rulo Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 2 paket dikdörtgen milföy
- 300 gram kıyma
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Karabiber
- Kırmızı
- Toz biber
- Tuz
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Milföyden Kolay Rulo Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık olarak uygun bir tavada sıvı yağ ile soğan ve biberleri kavuruyoruz.
- Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz pişmiş olan kıymaya baharatlarını ve salçasını ekleyip 1-2 tur karıştırarak ocağın altını kapatıyoruz.
- Ilık olarak uygun bir tavada sıvı yağ ile soğan ve biberleri kavuruyoruz.
- Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz pişmiş olan kıymaya baharatlarını ve salçasını ekleyip 1-2 tur karıştırarak ocağın altını kapatıyoruz.
- Milföy hamur çözülünce merdane ile uzunlamasına bir iki defa üzerinden geçip uzatın.
- Daha sonra iç harcın dan 1-2 yemek kaşığı kadar kenarına koyup,.
- Kıymalı harç olduğu taraftan başlayarak rulo şeklinde sarın.
- Yağlanmış veya yağlı kağıt serili tepsinin ortasından başlayarak kıvırarak tepsiye yerleştirin.
- Diğer milföyleride aynı şekilde sarın ve tepsiye alın.
- Sonra yumurtanın sarısını fırça ile üzerine sürelim.
- En sonunda çörek otu veya susam ile serpiştirp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dk pişirelim. Afiyet olsun ????.