Milföyden Simit Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet milföy
- 1 çay bardağı su
- 1 yemek kaşığı pekmez
- Küçük 1 kase susam
- Küçük 1 kase beyaz peynir ya da kaşar
Milföyden Simit Börek Tanımı Yapılışı
- Milföy hamurlarını ortadan ikiye kesiyoruz.
- Bir karenin dört kenarına istenilen peyniri koyuyoruz.
- Başka milföy yaprağını üzerine kapatıp çok hafif bastırıyoruz.
- Evvel ortadan ikiye sonra enlemesine kesip dört adet küçük börek elde ediyoruz.
- Bir kaseye susamı öteki kaseye de bir çay bardağı su ile karıştırdığımız pekmezi koyuyoruz.
- Börekleri evvel pekmezli suya sonra susama batırıp evvelden ısıttığımız 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.