Milföyden Simit Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet milföy
- 8 dilim dilim kesilmiş kaşar peyniri
- 1 su bardağı kavrulmuş susam
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 çay bardağına yakın su
Milföyden Simit Tanımı Yapılışı
- İkili milföy merdane yardımıyla genişletilir.
- İçine kaşar peyniri koyulur ve rulo biçiminde sarılıp iki ucu birleştirilerek simit hali verilir.
- Evvel suyla karıştırılan pekmeze daha sonra kavrulmuş susama bulandırılır. (kavrulmuş susam yoksa beyaz susam tavada karıştırılarak denetimli biçimde kavrulur. )
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir(25-30 dk) deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????????????.