Milföylü Çıtır Simit Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket milföy (Pakette 20yaprak var ben yalnızca 5 adedini kullandım)
- Kaşar (Başka peynir de tercih edebilirsiniz)
- Susam
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı pekmez
Milföylü Çıtır Simit Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kullanacağınız kadar milföy yapraklarını tezgahta hafif yumuşaması için bekletin. (tezgaha yapışmaması ve yuvarlanması kolay olması için altında ki pembe jelatini bırakın)
- Sonrasında ufak bir bardak yahut oklava ile uzunlamasına yumuşayan milföyleri açtırın (ben bardak kullandım)
- Uç kısmına kestiğiniz kaşar dilimlerini dizin her milföy için 3 dilim kullandım.
- Sonrasında altta ki jelatininden tutup içe gerçek sarın ve iki ucundan hafif burgulu olması için karşıt istikamette sarın ve iki ucu birleştirip halka yapın.
- Hepsi tamamlandıktan sonra yarım su bardağı su ile 1 yemek kaşığı pekmezi karıştırıp milföy halkalarını evvel pekmezli karışıma sonrasında susama bulayıp tepsiye dizin. Susam kavrulmuş olursa daha hoş olur.
- Elinizde kavrulmuş susam yoksa ben üzere tava da kendiniz kavurup kullanabilirsiniz.
- Evvelce ısıtılmış 180derce fırında 25-30dkka da üzeri kızarana kadar pişmesi kâfi. Afiyet olsun Enfes mi enfes, pratik mi pratik, lezzetli mi lezzetli bir tanım ile uzun ortadan sonra yeniden sizlerleyim .