bilgisayarci
FD Üye
Milfoylü Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket milföy hamuru
- 250 gram lor peynir
- Üzerine;
- 1 yemek kaşığı pekmez
- 1 su bardağı susam
Milfoylü Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Milföy hamurun dört kenarlarına 1 tatlı kaşığı kadar peynirimizden koyalım.
- Üstüne bir milföy hamuru kapatalım kenarlarını biraz bastıralım.
- Önce ortadan ikiye sonra dört eşit biçimde keselim.
- 1 yemek kaşığı pekmezi 1 çay bardağı su ile açalım.
- Yaptığımız börekleri bu suya batırıp kavrulmuş susama da bir tarafını batıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine sıralayalım.
- Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında 35 dk pişirelim.