Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Mimoza Pasta

Mimoza Pasta
0
26

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
mimoza-pasta-22.jpg

Mimoza Pasta Tanımı İçin Materyaller


Keki İçin
  • 3 yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 200 gram un (2 su bardağından bir parmak eksik)
  • 50 gram nişasta (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 150 gram toz şeker (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 120 ml süt (1/2 (yarım) su bardağından bir parmak fazla)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
Kreması İçin
  • 3 yumurta sarısı
  • 500 ml süt
  • 100 gram toz şeker (1/2 (yarım) su bardağı)
  • 30 gram un (3 çorba kaşığı)
  • 20 gram un (2 çorba kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 paket vanilin
Keki Islatmak İçin
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı toz şeker

Mimoza Pasta Tanımı Yapılışı

  1. Birinci olarak fırın 170 dereceye açılıp ısınmaya bırakılır. 18-20cm çapında kelepçeli kalıp yağlı kağıt ile kaplanıp kenarları uygunca yağlanır.
  2. Kek için yumurta ve şeker mikserle yeterlice köpürtülüp, sütü de eklenip kısaca çırpılır. Üzerine kurular elenerek kısaca karıştırılır.
  3. Kalıba alınarak, evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika merkezine batırılan kürdan pak çıkana kadar pişirilir.
  4. Kek pişerken kreması için yumurta sarıları ve şeker bir sos kabına alınıp karıştırılarak homojen hale getirilir.
  5. Üzerine un ve nişasta ile sütten de basamaklı olarak eklenerek topaklanmadan krema homojen hale getirilir.
  6. Ocakta kaynayıp kıvam alana kadar pişirilir. Ocaktan alınca içerisine vanilin ve tereyağı eklenip, diğer bir kaba aktarılır.
  7. Kremanın yüzeyine temas edecek biçimde streç sinema ile kaplanıp (Soğurken kabuk bağlamaması için) soğumaya bırakılır.
  8. Pişen kek ılık hale gelince, üç katman olacak halde kesilir. Orta katın dışındaki koyu renkli kısım ile içi keserek düzgünce ayrılır. İki kesim da olabildiğince küçük küpler halinde kesilip kenara alınır.
  9. Pastayı birleştirmek için, geniş bir tabağa kekin tabanı alınarak, süt ve şekerli karışımla ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı ve küp küp doğranan koyu renkli kıtırlar yerleştirilir.
  10. En üst kek katmanı üzerine kapatılarak, sütlü karışımla ıslatılır. Kalan kremayla üzeri güzelce kaplanır.
  11. Mimoza olması için de kekin orta katmanından kesilen küpler her yerini kaplayacak formda üzerine yerleştirilir.
  12. Hava almayacak halde streç sinema ile kaplanarak dolapta en az birkaç saat dinlendirilir.
 
858,497Konular
982,562Mesajlar
30,306Kullanıcılar
gobel_cmdSon üye
Üst Alt