
Mimoza Salatası Tanımı İçin Gereçler
- 5 adet büyük uzunluk patates
- 4 adet büyük uzunluk havuç
- 4 tane yumurta
- 400 gram süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı mayonez (İsteğe bağlı artırılabilir)
- 200 gram didiklenmiş tavuk (Ben 1 tavuk göğsü kullandım.ton başlığı da kullanılabilir)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı kaşar peynir
Mimoza Salatası Tanımı Yapılışı
- Patates ve havuçları yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Tavuğumuzu da haşlıyoruz.
- Yumurtaları sarısı pişene kadar haşlıyoruz. (ben kısık ateşte 7 dk pişiriyorum. )
- Bütün materyaller haşlandıktan sonra farklı ayrı kaplara patatesi, kaşar peyniri ve havucu rendeliyoruz. Farklı bi tabakta tavuğu didikliyoruz.
- Yumurtanın beyazını ve sarısını ayırıp onu da farklı kaba rendeliyoruz.
- Orta katlar için yoğurt, sarımsak, tuz, mayonez, zeytinyağı, karabiberi karıştırıp hazırlıyoruz.
- Materyalleri hazırladıktan sonra form vermek için kelepçeli kalıbı alıyoruz.
- En alt tabana patatesin yarısını diziyoruz üstüne yoğurdu sürüyoruz.
- Daha sonra havucun yarısını koyup yayıyoruz tekrardan yoğurdu sürüyoruz.
- Sonra tavuğumuzu diziyoruz.
- Üstüne yoğurt orta kata yumurtanın beyazını ve kaşar peyniri koyup sürece sırasıyla tavuk-yoğurt havuç- yoğurt patates-yoğurt koyup dolaba koyuyoruz.
- 4 saat dinlendirdikten sonra üstüne yumurtanın sarısını ve kaşar peynir koyup servis ediyoruz.