Mini Bakkal Ekmekleri Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un (bardak 200 ml)
- 1.5-2 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı maya
Mini Bakkal Ekmekleri Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir buçuk su bardağı ılık suya ,bir yemek kaşığı şekeri ve iki yemek kaşığı unu ekleyin.
- Karıştırarak aktif hale getirin, bir köşede 8-10 dakika üzeri kapalı bekletin.
- Daha sonra ayrı bir kapta önce üç su bardağı unu ve üzerine tuzu koyarak çukur halinde açın.
- Ardından aktif hale gelen maya karışımını dökün.
- Güzelce yoğurduktan sonra kalan bir bardak unu da dikkatlice ilave edin.
- Ekmek yapımında cıvık hamur her zaman daha güzel sonuçlar verir eğer siz hamuru toparlayamıyor ya da katı hamur yapmak istiyorsanız kontrollü biçimde un ekleyebilirsiniz ancak hamurunuzun her zaman ele yapışır biçimde olmasına dikkat edin.
- Hamurunuzu bir saat mayalanması için sıcak bir ortamda sarılı biçimde dinlenmeye bırakın.
- Mayası gelen hamuru eşit parçalara ayırın ardından klasik ekmek biçimini vermekte zorlanırsanız poğaça gibi yuvarlak yapın ve jiletle ya da keskin bir bıçakla tam ortasından kesin atın. Bu kesik derin olursa daha güzel açılır.
- 15-20 dakika daha dinlendirdikten sonra üzerine bir fısfıs yardımıyla ya da fırçayla sadece su sürün.
- Fırınınızı daha önce küçük bir kapta su ile 200 derecede ısıtın.
- Daha sonra ekmeğinizi yollayın. Alt- üst kızarınca ekmeğinizi fırından alabilirsiniz .
- Arasına tereyağını benim için sürüp yemeyi unutmayın afiyet olsunnn ????????.