Mini Bazlama Tarifi İçin Malzemeler
- 4 su bardağı un
- Yarım paket yaş maya (Yada bir paket instant maya)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 su bardağı kadar ılık su
Mini Bazlama Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Maya ılık su ve şeker derin bir kapta karıştırılır.
- Sonrasında yavaş yavaş unu ve tuzu ilave edilir.
- Kulak memesi kıvamında yoğurduğumuz hamuru mayalamak için üzerini örterek mayalanmaya alıyoruz.
- Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparılır.
- Bezelerin üzeri bir örtü ile kapatılarak 5 dakika daha dinlendirilir.
- Elimiz ile çok ince olmayacak şekilde açıp, yüksek ateşte ısıttığımız yapışmaz tavada yağsız bir şekilde pişirilir, afiyet olsun.