Mini Chinois Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 450 gram beyaz un
- 60 gram şeker
- 1 paket vanilin
- 3 adet yumurta
- 125 gram tereyağı
- Yarım çay kaşığı tuz
- 1 paket instant kuru maya
- 50 ml ılık süt
- 2 yumurta sarısı
- 50 gram şeker
- 250 ml. süt
- 1 çay kaşığı vanilin
- 20 gram mısır nişastası
- 20 gram tereyağı
- 100 gram damla çikolata
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı süt
- İstediğiniz rastgele bir reçel
Mini Chinois Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için; instant maya ile ılık süt küçük bir kapta karıştırılır. Yumurtalar farklı büyükçe bir kapta köpürene kadar çırpılır. Köpüren yumurtalara un, şeker, vanilin ve tuz eklenir. Maya ve süt karışımı da unlu karışıma eklenir.
- Eğer hamur makinesi yoksa elle 10 dk yoğrulması gerekiyor.
- Son olarak hamurun üzerine kuru bir bezle örtülür ve bir buçuk saat boyunca ılık bir ortamda mayalanması için bekletilir. (kış aylarında kalorifer üzerinde bekletilebilir).
- Pastacı kreması için; yumurta sarıları ile şeker bir kapta karıştırılır. Bu karışıma mısır nişastası ve vanilin eklenir. Karıştırılmaya devam edilir.
- Bir tencerede süt ılıtılır (Kaynamayacak yalnızca ılınacak) Kaptaki karışım ılınan sütün üzerine tencereye eklenir. Güzelce karıştırılır. (Bu esnada tencerenin altı kapalı olmalıdır)
- Tencerenin altı yine açılır ve karıştırılmaya devam edilir.
- Kremanın üzerinde kabarcıklar oluşmaya başladığında altı kapatılır.
- Tereyağı kremanın üzerine eklenir ve eriyene kadar karıştırılır. Krema soğumaya bırakılır.
- Mini chinois üretimi için; fırın 180 dereceye ayarlanır.
- Hamur mayalandıktan sonra tezgah ya da hamur açma tahtasının üzerine hafif un serpilerek bir oklava yardımıyla hamur dikdörtgen olacak halde açılır (Eğer tek seferde tüm hamuru açamayacaksanız, hamuru ikiye ya da üçe bölüp, her seferinde bu süreçleri baştan yaparak ilerleyebilirsiniz).
- Dikdörtgen hale gelen hamurun üzerine soğutulmuş krema sürülür (Kremayı ağır bir biçimde değil, ekmeğin üzerine yağ sürer üzere sürmeniz gerekiyor. Yoksa hamur sarılacağı için içinden fışkırır)
- Kremanın üzerine damla çikolata serpilir.
- Hamur dikdörtgenin kısa kenarından başlanarak en sonuna kadar yuvarlanır (Rulo köfte üretimi gibi)
- Rulo haline gelen hamur bir parmak kalınlığında kesilir.
- Önceden yağlı kağıt serilmiş tepside yatay olacak formda dizilir.
- Tepside fırına girmeden 30 dk daha dinlenmeye bırakılır.
- Üzerine sürmek için yumurta ve süt küçük bir kapta çırpılır.
- Yarım saat dinlenen çöreklerin üzerine fırça ile bu yumurta ve süt karışımı sürülür.
- Isıtılmış fırına giren küçük chinois’lar üzeri yavaşça kızarana kadar yaklaşık 25-30 dk pişirilir.
- Üzeri kızaran küçük chinois’lar fırından çıktıktan sonra yavaşça soğumaya bırakılır.
- Hafifçe soğuduktan sonra üzerine dilediğiniz bir reçeli tekrar bir fırça yardımı ile sürebilirsiniz (Bu adım çok gerekli değil. Üzerini daha parlak ve tadını biraz daha tatlı yapıyor reçel. İsteğe nazaran eklenmeyebilir) Çok uğraştınız ancak sonunda bitti.
elinize sıhhat ve afiyet olsun.