Mini Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 azamî 2,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı labne peyniri (dolu dolu)
- 50 gram tereyağı (3 yemek kaşığı)
- 1 Türk kahve fincanı zeytinyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz(tuz oranı kullanılan markaya nazaran değişir)
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kabartma tozu (silme)
Mini Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıp yeterlice karıştırdım.
- Unu denetimli biçimde ekleyip hamuru yoğurdum.
- Cevizden daha küçük kesimlere ayırıp elimle açıp fırın tepsisine dizdim.
- Üzerine delikler açıp 180 derecede kızarana kadar pişirdim.
- Çörekleri fırından çıkartıp sıcakken üzerine tereyağı sürüp tamamladım. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun ????????