Mini Ekler Pasta Tarifi
Resimli Mini Ekler Pasta Tarifi
Malzemeler
Hamur İcin
1 su bardağı su
60 gram tereyağı, 250 gram tereyağını 4e bolup birini kullanabilirsiniz
yarım su bardağı un
1 cimdik tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Krema İcin
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
2 bucuk su bardağı sut
yarım paket vanilya
Uzeri İcin
1 adet 80 gram bitter cikolata, bıcakla kıyılmış
2 yemek kaşığı tereyağı
12 yemek kaşığı sut
ayrıca buyuk sıkma torbası
duz geniş duy
fırın kağıdı
imagesminieklerpastatarifiresimli5ad3d7472806e
Yapılışı
Mini Ekler icin gereken malzemeleri hazırladığımıza gore Mini Ekler tarifini yapmaya başlayabiliriz Orta boy 1 tencereye suyu ve tereyağını alıp karıştırarak ısıtın Tereyağı eridikten sonra su kaynamadan once unun hepsini birden ekleyip hızlıca tahta kaşıkla karıştırıp puruzsuz 1 hamur haline gelene kadar karıştırın 3 ile 4 dakika bu şekilde karıştırmaya devam edin Hamur once kendini toplayıp daha sonra tencereye yapışmaya başlayınca altını kapatıp arada karıştırarak ılınması icin bekletin İsterseniz mermer tezgaha aktarıp alt ust ederek daha kısa surede ılınmasını sağlayabilirsiniz
Hamuru tekrar cam veya metal 1 kaseye alıp yumurtaları mikserle tek tek yedirin Duz duy takılmış geniş sıkma torbasına hamuru doldurun Fırın kağıdı serilmiş tepsinize eşit uzunluklarda krema sıkın Sıkarken 1 kere uzun gidip tekrar yanına geri donun İkisinin uzerine tekrar sıkmaya devam ederek sıkmayı bitirin Bu şekilde yeterince kalınlık elde etmiş olacaksınız Şekil bozukluklarını suya batırdığınız parmağınızla duzeltebilirsiniz Butun hamuru sıktıktan sonra ısıtılmış 190C dereceli fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin
Bu arada krema malzemelerini sut haric orta boy 1tencerede karıştırınSutu ekleyip orta ateşte koyulaşıp kabarcıklar cıkana kadar pişirinVanilyayı ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın Ilınmış eklerlerinizi tırtıllı bıcakla ortadan ikiye kesin Kremadan kaşıkla kalınca surup tekrar kapatın Hepsini aynı şekilde bitirdikten sonra ust malzemelerini kaynar suya oturtulmuş ayrı 1 kasede karıştırarak eritin ve eklerlerin uzerine bıcakla surun Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz
Resimli Mini Ekler Pasta Tarifi
Malzemeler
Hamur İcin
1 su bardağı su
60 gram tereyağı, 250 gram tereyağını 4e bolup birini kullanabilirsiniz
yarım su bardağı un
1 cimdik tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
3 adet yumurta
Krema İcin
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı toz şeker
2 bucuk su bardağı sut
yarım paket vanilya
Uzeri İcin
1 adet 80 gram bitter cikolata, bıcakla kıyılmış
2 yemek kaşığı tereyağı
12 yemek kaşığı sut
ayrıca buyuk sıkma torbası
duz geniş duy
fırın kağıdı
imagesminieklerpastatarifiresimli5ad3d7472806e
Yapılışı
Mini Ekler icin gereken malzemeleri hazırladığımıza gore Mini Ekler tarifini yapmaya başlayabiliriz Orta boy 1 tencereye suyu ve tereyağını alıp karıştırarak ısıtın Tereyağı eridikten sonra su kaynamadan once unun hepsini birden ekleyip hızlıca tahta kaşıkla karıştırıp puruzsuz 1 hamur haline gelene kadar karıştırın 3 ile 4 dakika bu şekilde karıştırmaya devam edin Hamur once kendini toplayıp daha sonra tencereye yapışmaya başlayınca altını kapatıp arada karıştırarak ılınması icin bekletin İsterseniz mermer tezgaha aktarıp alt ust ederek daha kısa surede ılınmasını sağlayabilirsiniz
Hamuru tekrar cam veya metal 1 kaseye alıp yumurtaları mikserle tek tek yedirin Duz duy takılmış geniş sıkma torbasına hamuru doldurun Fırın kağıdı serilmiş tepsinize eşit uzunluklarda krema sıkın Sıkarken 1 kere uzun gidip tekrar yanına geri donun İkisinin uzerine tekrar sıkmaya devam ederek sıkmayı bitirin Bu şekilde yeterince kalınlık elde etmiş olacaksınız Şekil bozukluklarını suya batırdığınız parmağınızla duzeltebilirsiniz Butun hamuru sıktıktan sonra ısıtılmış 190C dereceli fırında yaklaşık yarım saat kadar pişirin
Bu arada krema malzemelerini sut haric orta boy 1tencerede karıştırınSutu ekleyip orta ateşte koyulaşıp kabarcıklar cıkana kadar pişirinVanilyayı ekleyip altını kapatın ve soğumaya bırakın Ilınmış eklerlerinizi tırtıllı bıcakla ortadan ikiye kesin Kremadan kaşıkla kalınca surup tekrar kapatın Hepsini aynı şekilde bitirdikten sonra ust malzemelerini kaynar suya oturtulmuş ayrı 1 kasede karıştırarak eritin ve eklerlerin uzerine bıcakla surun Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapabilirsiniz