![mini-ekmekler.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2022/02/04/mini-ekmekler.jpg)
Küçük Ekmekler Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı ılık su
- 1/2 (yarım) paket kuru maya
- 2 küp şeker
- 2 su bardağı kadar un
- 1 tatlı kaşığı tuz
Küçük Ekmekler Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Maya, ılık su ve şekerle 1-2 dakika bekletilir, un ve tuz ek edilip kaşıkla karıştırılır.
- Üzeri kapatılıp mayalanmaya bırakılır. (oldukça cıvık bir hamur olduğu için beze haline getirirken iki ele de bol bol un almakta yarar var. )
- Hazırlanan bezeler, fırın tepsisine yaydığımız fırın kağıdına alınır.
- Üzerine bir bez örtülerek tepsi mayası için 15-20 dakika daha bekletilir.
- Sonra bezelere fırçayla su sürülür.
- 200 derecede ısınmış fırında 10 dakika, sonra ısıyı 215 dereceye düşürüp 6-7 dakika kadar pişirilir. ( fırının içine su dolu bir kap koymayı unutmayalım. ) Afiyet olsun.