Küçük Elmalı Turtalar Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
- 3 adet elma
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- Pudra şekeri
Küçük Elmalı Turtalar Tanımı Yapılışı
- Elmalı harç için elmaları rendeliyoruz ,şeker ve tarçını ekleyip suyu çekene kadar kavuruyoruz .
- Un hariç bütün gereçleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Azar azar unu ekliyoruz (hamur ele yapışmayacak).
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp üzerine biraz bastırıyoruz.
- Elmalı harcımızı yapmış olduğumuz hamurların üzerine ekliyoruz.
- 180 derecelik ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
- Piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpiyoruz.